Hagyj fel ezzel az 5 mérgező szokással!

Hagyj fel ezzel az 5 mérgező szokással!

Közeleg a tavasz, a húsvéti nagytakarítás ideje. Ugyanezt a szokásokkal is megtehetjük. Öt szokás, amit érdemes „kitakarítani” az életünkből:

 1. Rágódás a múlton.

A legtöbb ember kesereg a múlton, depressziós a jelenben és aggódik a jövő miatt. Ne tartozz közéjük. A múltból le kell vonni a tanulságokat, majd pedig ezek alapján minőségibb terveket készíteni a jövőnkre. Utána pedig teljesen elengedni a történteket.

 1. Kapcsolat „sikergyilkosokkal”.

Bizonyos embereket egyszerűen nem szabad a közelünkbe engedni. (A Kerner Training Sikergyilkosok tudásanyagát itt találod.) Tőlük megszabadulni nehéz döntés, de ha nem vagyunk képesek megtenni, folyamatosan megkeserítik életünket.

 1. Kifogáskeresés.

Az emberek rendkívül kreatívak. Amikor nem motiváltak eléggé, akkor – önigazolásként – különböző kifogásokat gyártanak. Túl öreg vagyok, nincs tapasztalatom, felénk ezt így nem lehet, stb. Hozz egy döntést, nézz szembe a valósággal és felejtsd el a kifogásaidat, mert így egyszerre nyomod a féket és a gázpedált.

 1. Megfelelési kényszer.

Más néven konformitás. Halálos méreg. Rengeteg ember van, aki hosszú ideig keresgéli azt a helyet, ahová igazán „tartozik”. Ez a hely azonban nem létezik, mert mindenkinek magának kell megteremtenie. Minél előbb fogadod ezt el tényként, annál hamarabb kezd el szárnyalni az életed.

 1. Tökéletesség mánia.

Sokan küzdenek azzal az érzéssel, hogy soha nem tudnak megfelelni a saját maguk által felállított mércének. Miért nem? Mert végtelenek az elvárásaik, illetve nincsenek is pontosan megfogalmazva. Ha Te is ezzel küzdesz, akkor nézz szembe azzal, hogy ez igazából önbecsülés probléma. Külső eredmények ezt nem fogják rendbe hozni. Belső önértékelésünket kell fejleszteni.

Ha új dolgokat akarsz „behúzni” az életedbe, akkor egyszerűbb, ha vákumot generálsz. És ha már meg kell szabadulni néhány rossz szokástól, akkor legyen ez a fenti öt. Húsvét ünnepe erre is jó alkalom.

Ha tetszett, oszd meg!

3 hozzászólás

 1. Gábor Balázs Béláné

  Felhagyok az 5 mérgező szokással, a mai naptól TUTI

 2. Gábor Balázs Béláné

  Felhagyok az 5 mérgező szokással, nagyon igazad van.

 3. Szilágyi Judit

  Én is felhagyok az 5 mérgező szokással ha ez kell hogy sikeres legyek. Nagyon szépen köszönöm hogy felvilágosítottál.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.